مواد لازم
گوجه سبز = 750 گرم
گوشت چرخ کرده = 300 گرم
سبزی آش = یک کیلوگرم
بلغور گندم = 2 پیمانه
لوبیا قرمز = یک پیمانه
عدس = یک پیمانه
نعنا خشک = 3 قاشق سوپخوری سرخالی
پیاز = نیم کیلوگرم
نمک = به اندازه کافی
فلفل = یک قاشق چایخوری سرخالی
روغن مایع = به میزان لازم
...
روش تهیه
* ابتدا لوبیا قرمز را در یک کاسه آب بریزید و بگذارید حدود 24ساعت خیس بخورد.
* بلغور و عدس را نیز به صورت جداگانه در آب به مدت یک ساعت خیس کنید.
* در این فاصله، یکی از پیازها را پوست بکنید و پس از خرد کردن، در تابه ای حاوی مقداری روغن داغ شده، بریزید تا کمی سرخ شود.
* سپس گوشت چرخ کرده را با کمی نمک و فلفل، به پیاز اضافه کنید و همراه با آن تفت دهید.
* در تابه را بگذارید تا گوشت همزمان با سرخ شدن بپزد.
* در این فاصله زمانی، بقیه پیازها را پوست کنده به صورت خلالی خرد کنید.
* یک قابلمه بزرگ مخصوص آش آماده کنید و در آن کمی روغن بریزید و روی شعله اجاق گاز قرار دهید.
* پیازهای خلالی شده را داخل روغن سرخ کنید و بعد یک قاشق از نعنای خشک را نیز در روغن تفت دهید. البته پیش از آن، کمی از پیاز داغ را برای تزیین روی آش بردارید.
* حالا لوبیا را همراه دو لیوان آب اضافه کنید و بگذارید نیم پز شود.
* پس از آن، عدس و بلغور را اضافه کرده و صبر کنید تا این حبوبات هم نیم پز شوند.
* در فاصله زمانی لازم برای پخت حبوبات، سبزی را پاک کنید و پس از شستن، به صورت درشت خرد کنید.
* بعد از اینکه همه حبوبات نیم پز شدند، سبزی را همراه دو لیوان آب جوشیده به غذا اضافه کنید.
* گوجه سبزها را بشویید.
* بعد از این که سبزی آش پخت، گوجه سبزها را همراه با گوشت چرخ کرده ی سرخ شده به آش اضافه کنید. در این مرحله، حرارت را کم کنید و اجازه دهید تا آش کاملا جا بیفتد.
* در پایان در تابه کوچکی مقداری روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید تا داغ شود.
* سپس 2 قاشق باقیمانده نعنا خشک را در آن تفت دهید.
* حالا روی آش را با نعنا داغ و پیاز داغ تزیین کنید.
نکته
1- شما می توانید به جای استفاده از گوشت چرخ کرده ی سرخ شده، در گوشت چرخ کرده خام، یک عدد پیاز بزرگ رنده کنید و پس از اضافه کردن نمک و فلفل، مخلوط گوشتی را به صورت کوفته های ریز درآورید و در روغن سرخ کنید. در پایان مقداری از کوفته ریزهها را داخل آش ریخته و بقیه را برای تزیین روی آن استفاده کنید.
2- شما می توانید به جای ریختن همه گوجه سبزها در آش، مقداری از آن ها را جدا بپزید و با قاشق له و هسته شان را جدا کنید. سپس از صافی عبور دهید و به آش اضافه کنید. بقیه را هم به صورت درسته به آش اضافه کنید.
3- در صورتی که دیگر افراد خانواده، آش را به اندازه شما ترش دوست ندارند، مقداری برای خودتان بردارید و به بقیه ی آش، یک یا 2 قاشق سوپخوری شکر اضافه کنید و بگذارید چند جوش بزند.