آشپزی ایرانی

جدیدترین و خوشمزه ترین آشپزی ها

آشپزی ایرانی

جدیدترین و خوشمزه ترین آشپزی ها

آش گوجه ‌سبز

مواد لازم

گوجه‌ سبز = 750 گرم

گوشت چرخ‌ کرده = 300 گرم

سبزی آش = یک کیلوگرم

بلغور گندم = 2 پیمانه

لوبیا قرمز = یک پیمانه

عدس = یک پیمانه

نعنا خشک =  3 قاشق سوپ‌خوری سرخالی

پیاز = نیم کیلوگرم

نمک = به اندازه کافی

فلفل = یک قاشق چای‌خوری سرخالی

روغن مایع = به میزان لازم

...

روش تهیه

* ابتدا لوبیا قرمز را در یک کاسه آب بریزید و بگذارید حدود 24ساعت خیس بخورد.

* بلغور و عدس را نیز به صورت جداگانه در آب به مدت یک‌ ساعت خیس کنید.

* در این فاصله، یکی از پیازها را پوست بکنید و پس از خرد کردن، در تابه ‌ای حاوی مقداری روغن داغ شده، بریزید تا کمی‌ سرخ شود.

* سپس گوشت چرخ‌ کرده را با کمی نمک و فلفل، به پیاز اضافه کنید و همراه با آن تفت دهید.

* در تابه را بگذارید تا گوشت همزمان با سرخ شدن بپزد.

* در این فاصله زمانی، بقیه پیازها را پوست کنده  به صورت خلالی خرد کنید.

* یک قابلمه بزرگ مخصوص آش آماده کنید و در آن کمی روغن بریزید و روی شعله اجاق ‌گاز قرار دهید.

* پیازهای خلالی ‌شده را داخل روغن سرخ کنید و بعد یک قاشق از نعنای خشک را نیز در روغن تفت دهید. البته پیش از آن، کمی از پیاز داغ را برای تزیین روی آش بردارید.

* حالا لوبیا را همراه دو لیوان آب اضافه کنید و بگذارید نیم‌ پز شود.

* پس از آن، عدس و بلغور را اضافه کرده و صبر کنید تا این حبوبات هم نیم‌ پز شوند.

* در فاصله زمانی لازم برای پخت حبوبات، سبزی را پاک کنید و پس از شستن، به صورت درشت خرد کنید.

* بعد از اینکه همه حبوبات نیم ‌پز شدند، سبزی را همراه دو لیوان آب جوشیده به غذا اضافه کنید.

* گوجه ‌سبزها را بشویید.

* بعد از این که سبزی آش پخت، گوجه‌ سبزها را همراه با گوشت چرخ‌ کرده ی سرخ شده به آش اضافه کنید. در این مرحله، حرارت را کم کنید و اجازه دهید تا آش کاملا جا بیفتد.

* در پایان در تابه کوچکی مقداری روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید تا داغ شود.

* سپس 2 قاشق باقیمانده نعنا خشک را در آن تفت دهید.

* حالا روی آش را با نعنا داغ و پیاز داغ تزیین کنید.

نکته

1- شما می ‌توانید به جای استفاده از گوشت چرخ‌ کرده ی سرخ شده، در گوشت چرخ‌ کرده خام، یک عدد پیاز بزرگ رنده کنید و پس از اضافه کردن نمک و فلفل، مخلوط گوشتی را به صورت کوفته ‌های ریز درآورید و در روغن سرخ کنید. در پایان مقداری از کوفته ‌ریزه‌ها را داخل آش ریخته و بقیه را برای تزیین روی آن استفاده کنید.

 

2- شما می ‌توانید به جای ریختن همه گوجه‌ سبزها در آش، مقداری از آن ها را جدا بپزید و با قاشق له و هسته ‌شان را جدا کنید. سپس از صافی عبور دهید و به آش اضافه کنید. بقیه را هم به صورت درسته به آش اضافه کنید.

 

3- در صورتی که دیگر افراد خانواده، آش را به اندازه شما ترش دوست ندارند، مقداری برای خودتان بردارید و به بقیه ی آش، یک یا 2 قاشق سوپ‌خوری شکر اضافه کنید و بگذارید چند جوش بزند.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد