مواد اولیه :
گوشت گردن گوساله و گوسفند بدون استخوان یک کیلوگرم
چربی گوسفند(دنبه) چرخ شده 500 گرم
پیاز چرخ شده و بلغور گندم و برنج گرده یا نیمه 300 گرم
لوبیا سفید و لوبیا چیتی و ماش و نخود 200 گرم
پودر جوز هندی سه قاشق غذاخوری
پودر زنجبیل پودر هل یک قاشق غذاخوری
فلفل سیاه یک قاشق چایخوری
روغن مایع 10 قاشق غذاخوری
نمک به میزان لازم
...
طرز تهیه:
این غذا جزو اصلیترین غذاهای مشهد محسوب شده و بر سر سفره اغلب مشهدیها به ویژه در مهمانیهای آنها دیده میشود.
ابتدا
حبوبات را یک روز قبل خیس کرده و بعد آبپز میکنیم پس از نرم شدن مواد
آنها را مانند برنج آبکش میکنیم. چربی گوسفند و پیاز چرخ شده را داخل ظرفی
میریزیم. گوشتها را با آنها میجوشانیم تا کاملا پخته شود. سپس
استخوانهای گردن را از گوشت جدا میکنیم. حبوبات را داخل ظرف گوشت ریخته و
مرتب هم میزنیم تا زمانی که کاملا از هم باز شود و حالت خامی خود را از
دست بدهد. ادویهها، نمک، بلغور و برنج را با هم مخلوط کرده و به مواد
اضافه میکنیم و مجددا به مدت سه ساعت میگذاریم بجوشد. بعد از اینکه
کاملا مواد پخت روغن را افزوده و آن را به مدت یک ساعت مانند برنج با دمای
بسیار پایین به حالت دم میگذاریم.